Zelf lingerie maken

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij zelf mode maken: lingerie. Maar als je er even bij stilstaat… het is natuurlijk wel heel leuk om te doen! Het heeft net dat tikkie, uh, extra, het heeft iets speciaals en super vrouwelijks. Bij Modevakschool Ria leer je stap voor stap alle geheimen van het maken van lingerie, er is een serie van maar liefst 7 cursussen.

Elke lingeriecursus bestaat uit vier cursusdagen van 9.30 tot 15.30 uur, op de nieuwspagina lees je wanneer een nieuwe cursus start. Je neemt je eigen lunch mee, ik zorg voor koffie en thee.

 

Zelfgemaakte BH zwart/wit, lingeriecursus Modevakschool Ria

 

Hieronder volgt een korte omschrijving van elke cursus van 4 bijeenkomsten.

  • Cursus 1: de cursus voor beginners. Hier leer je verschillende slips, een BH en een beugelbody op maat te maken.
  • Cursus 2: we gaan een stapje verder. In deze cursus leer je een asymmetrische slip, hotpants en een draperieslip te maken. Ook krijgt een tweede model BH de aandacht en in de derde les een push-up BH.
    In les vier wordt een speciale hemd body met kant gemaakt.
  • Cursus 3: hier leer je de volgende dingen te maken: een jarretelgordel, een bustier, een balconette BH, een body met mouwen en een BH-onderjurkje of een nachthemd.
  • Cursus 4: je leert hoe je andere modellen BH’s moet tekenen en maken.
  • Cursus 5: eerst leer je hoe je nieuwe slips moet tekenen. In de volgende drie lessen komen nog meer modellen BH’s aan bod, zowel het tekenen als het maken.
  • Cursus 6: hier leer je nog twee modellen BH’s tekenen en maken. Op de derde cursusdag leer je een sport-BH tekenen, op de laatste dag een T-shirt met BH aan de binnenkant. Het is aan de buitenkant een gewoon T-shirt maar er is aan de binnenkant een volledige BH ingezet.
  • Cursus 7: Men’s Wear. Ook aan de mode voor mannen is gedacht. In deze cursus leer je verschillende modellen shirts, slips en boxershorts te tekenen en te maken.

Bij het opgeven voor een cursus vraag ik een aanbetaling van € 35,–. Bij eventuele afzegging wordt dat geld niet geretourneerd.

Zelf badmode maken

Ik heb ook een cursus ontwikkeld voor het zelf maken van badmode. Deze cursus bestaat uit twee dagen waarin we verschillende patronen behandelen.

 

Heb je nog vragen

Of wil je meer weten? Neem dan contact met me op.