Naaiopleiding Volwassenen

Ben jij dol op kleding

volg jij de mode op de voet?

idee

Dan is een opleiding Zelf Kleding Maken echt iets voor jou!

Ben jij geïnteresseerd in het maken van kleding, voor jezelf, je (klein)kinderen, je vrienden of zelfs commercieel? Wil je alle aspecten van het maken van kleding onder de knie krijgen? Of ga je liever stapje voor stapje? Bij modevakschool Ria is veel mogelijk.

Ik werk via de methode en van Modevakschool Nationaal. Bij de diverse opleidingen maken we gebruik van de boeken die door hen zijn ontwikkeld en uitgegeven.

Hieronder vind je een overzicht van de diverse langerlopende cursussen en opleidingen:

Kleermakerscursus

Costumière-cursus

Diplomaopleiding Costumière

Apperentie Coupeuse

Coupeuse-opleiding

Opleiding Haute Couture

Lerarenopleiding

Naaicursus voor tieners

Modevakschool Twente is aangesloten bij Modevakschool Nationaal

 

Kleermakerscursus

In 10 dagen leer ik je de kneepjes van het vak. Zo weet je na afloop van de cursus precies wat een paspelzak is, hoe je een blinde rits inzet, waar je op moet letten bij een zak in de zijnaad. Ook maken we verschillende kragen, gebruiken we pipingband en naaien we diverse naden.
Per les behandelen we 2 tot 3 onderdelen. Tussen de lessen door kun je de behandelde onderwerpen thuis verder uitwerken.

We werken met het boek Kleermakerspraktijk van Modevakschool Nationaal. De patronen en foto’s staan op 2 dvd’s die bij de boeken geleverd worden.

 

Costumière-cursus

In deze cursus leer je de beginselen van het patroontekenen voor jouw eigen maten en figuur.

1 ochtend of middag per maand.

Je werkt vanuit het costumière-boek van Modevakschool Nationaal.

 

Diplomaopleiding Costumière

Een combinatie van deze twee cursussen is ook mogelijk. Dit is een opleiding die je kunt afsluiten met een diploma.
Je start met de kleermakerscursus, 1 x per maand gegeven, van 9:00 tot 15.00 en in dezelfde maand kun je dan ook vast beginnen met de costumièrecursus. Maar eerst de Kleermakerscursus en dan de Costumièrecursus kan ook.

De diploma-costumièreopleiding wordt ook 1x per maand gegeven ook een hele dag van 9.00 uur tot 15.00 uur.

Kleermakermakerpraktijk en de costumièreopleidingen duren beiden anderhalf jaar.

 

Apperentie Coupeuse

Heb je de costumièrecursus afgerond? Dan kun je door naar de cursus apperentie coupeuse, het eerste gedeelte van de coupeuse-opleiding.

Bij deze opleiding gaan we verder met patroontekenen. We tekenen onder andere een grondpatroon voor een mantel en we kijken naar herenkleding.

De opleiding is 1 x per maand een hele dag van 9.00 tot 15.00 uur.

Bij deze opleiding horen 2 boeken van Modevakschool Nationaal.

 

Coupeuse-opleiding

Apperentie betekent vooropleiding, dus hierna kun je verder met de coupeuse-opleiding. Daarin wordt het tekenniveau nog verder verhoogd. De mantels en herenkleding worden verder uitgediept en toegelicht. Ook komen er weer verschillende kragen en mouwen aan bod en natuurlijk de verwerking van verschillende coupes. We maken gebruik van de boeken die je hebt gekocht voor de apperentie-opleiding.

Ook deze lessen zijn 1 x per maand

 

Opleiding Haute Couture

Nu je al zover bent gekomen is het bijna zonde om te stoppen. Daarom kun je verder met de haute-couturecursus. Hier leer je exclusieve modellen tekenen en uitwerken met bijvoorbeeld draperieën, speciale coupeverwerking en aparte mouwen. Als je examen doet dan maak je bruids- of avondkleding op schaal.

Voor deze opleiding werken we met het haute-coutureboek van Modevakschool Nationaal.

 

Lerarenopleiding

Heb je het hele traject doorlopen kun je, net als ik, de lerarenopleiding volgen om je verder te specificeren. Deze opleiding volg je bij Lyanne van den Broek in Schijndel.

 

Mis je nog informatie? Of ben je geïnteresseerd in een cursus voor bijvoorbeeld alleen herenkleding? Bel of mail me, ook op cursusgebied is maatwerk mogelijk. Samen kijken we hoe we een mouw kunnen passen aan jouw wensen.

 

Zodra je je hebt aangemeld neem ik contact op om een afspraak met je te maken. Dan bespreken we wat je graag wilt leren tijdens de naaicursus, hoeveel ervaring je eventueel al hebt en wat je moet aanschaffen om goed aan de slag te kunnen gaan.

 

Heb je zin gekregen in een cursus, geef je dan op via het contactformulier. Ik bel of mail je zo snel mogelijk om te zien wat jij wil en wat er allemaal mogelijk is.

Naast deze opleidingen is het ook mogelijk om korte cursussen voor lingerie en badmode te volgen. Over deze cursussen vind je meer informatie op de pagina cursus lingerie en badmode.