Opleidingen

Hier op deze pagina kun je alles vinden over de naai-opleidingen van Modevakschool Twente, die je voorbereiden op de landelijke examens van Modevakschool Nationaal.


Wanneer?

Voor elke opleiding komen we eens per maand een hele dag bij elkaar, van 9.30 tot 15.30 uur. We overleggen met de groep of dit op een doordeweekse dag of op een zaterdag plaatsvindt.


Huiswerk

Tussen de lessen door kun je thuis verder werken aan wat we behandeld hebben.


Wat nog?

We gebruiken de lesboeken van Modevakschool Nationaal*, inclusief de patronen en foto's die op een USB-stick staan die bij de boeken wordt geleverd.


Kleermakerspraktijk

In 10 lesdagen leer ik je de kneepjes van het vak. Zo weet je na afoop van de opleiding onder andere precies wat een paspelzak is, hoe je een blinde rits intzet, waar je op moet letten bij een zak in de zijnaad, etc.

Ook maken we verschillende kragen, gebruiken we pipingband en naaien we diverse naden.

Per les behandelen we 2 tot 3 onderdelen. 

Costumière 

We gaan verder op het geleerde uit de opleiding Kleermakerspraktijk, maar als je al andere naailessen hebt gevolgd kan je ook deelnemen. Deze opleiding legt de fundering voor patroontekenen.

Je leert o.a. het tekenen van basis-patronen en het intekenen en ontwerpen van eenvoudige modellen voor dames- en kinderkleding.

Je krijgt diverse tekenopdrachten en je maakt praktische werkstukken. We behandelen onder andere appliceren, smocken.

Je maakt werkstukken als eenvoudige lingerie en nachtkleding, kinderkleding, mouwen en kragen voor blouses en jurken. Ook rokken en broeken komen aan bod.

Aprentie Coupeuse

Na het afronden van de costumière-opleiding kan je door naar de cursus aprentie coupeuse, het eerste gedeelte van de coupeuse-opleiding.

Bij deze opleiding gaan we verder met patroontekenen. We tekenen onder andere een grondpatroon voor een mantel en we kijken naar herenkleding.

Coupeuse

Aprentie betekent vooropleiding, dus hierna kun je verder met de coupeuse-opleiding. Daarin wordt het tekenniveau nog verder verhoogd. De kennis over mantels en herenkleding worden verder uitgediept en toegelicht. Ook komen er weer verschillende kragen en mouwen aan bod en natuurlijk de verwerking van verschillende coupes. We maken gebruik van de boeken die je hebt gekocht voor de apperentie-opleiding.

Haute Couture

Nu je al zover bent gekomen is het bijna zonde om te stoppen. Daarom kun je verder met de haute-couturecursus. Hier leer je exclusieve modellen tekenen en uitwerken met bijvoorbeeld draperieën, speciale coupeverwerking en aparte mouwen. Als je examen doet dan maak je bruids- of avondkleding op schaal.


Voor deze opleiding werken we met het haute-coutureboek van Modevakschool Nationaal.

Lerarenopleiding

Wil jij je nog verder ontwikkelen en de opleiding voor leraar/lerares volgen? Ook daarmee helpen we je graag verder. Neem contact met ons op op en we bespreken de mogelijkheden. 


Bellen kan ook: 06-10838611

geen examen doen

Liever geen examen doen?


Wil jij goed leren naaien, maar geen examen doen? Nou dat kan hoor. Je kunt dezelfde lessen volgen als die van onze opleidingen, maar dan zonder de extra druk van het examen.


* Deze boeken zijn niet inbegrepen in de prijs van de opleiding

Neem contact op