Skip to main content

Alle diploma-opleidingen op een rij

Op deze  pagina vind je alles over de naaiopleidingen van Modevakschool Twente die leiden naar de landelijke examens van Modevakschool Nationaal.

Voor elke opleiding komen we één keer per maand een hele dag bij elkaar. We werken dan van 9.30 tot 15.30 uur.

We bespreken met de groep of dit een doordeweekse dag is, of op een zaterdag.

Naaiopleidingen in Hof van Twente

“Gewoon geweldig. Ria is een geweldige vakvrouw met het hart op de juiste plaats. Een 10 + voor mij!!”

Kleermakerspraktijk (diploma-opleiding)

In 10 lesdagen leer ik je de kneepjes van het vak. Zo weet je na afloop van de cursus onder andere precies wat een paspelzak is, hoe je een blinde rits inzet, waar je op moet letten bij een zak in de zijnaad. Ook maken we verschillende kragen, gebruiken we pipingband en naaien we diverse naden.
Per les behandelen we 2 tot 3 onderdelen. Tussen de lessen door kun je de behandelde onderwerpen thuis verder uitwerken.

We werken met het boek Kleermakerspraktijk van Modevakschool Nationaal. De patronen en foto’s staan op een usb-stick die bij de boeken geleverd wordt.

Costumière (diploma-opleiding)

De diploma-opleiding costumière legt de fundering voor patroontekenen.  Deze opleiding kan je direct na het examen kleermakerspraktijk starten.

 Je leert o.a. het tekenen van grondpatronen  en intekenen en ontwerpen van eenvoudige modellen voor zowel dames,- als kinderkleding.

Je krijgt diverse tekenopdrachten en je maakt  praktische werkstukken. We behandelen onder andere appliceren, smocken en ook werkstukken als eenvoudige lingerie en nachtkleding, kinderkleding, mouwen en kraag van blouses en jurken en  nacht kleding, en rok of broek.

We hebben één keer in de maand een hele dag les. Van 9.30 uur tot 15.30 uur.

Enige naai-ervaring is noodzakelijk.

Bij deze opleiding maken we gebruik van het costumièreboek en ook van het boek kinderkledingvan Modevakschool Nationaal.

Als je dit kunt, ben je al een heel eind op weg. Als je na deze opleiding verder wilt, dan wordt deze kennis nóg verder uitgebreid.

Aprentie Coupeuse (diploma-opleiding)

Na het afronden van de costumière-opleiding kan je door naar de cursus aprentie coupeuse, het eerste gedeelte van de coupeuse-opleiding.

Bij deze opleiding gaan we verder met patroontekenen. We tekenen onder andere een grondpatroon voor een mantel en we kijken naar herenkleding.

De opleiding is 1 x per maand een hele dag van 9.30 tot 15.30 uur.

Bij deze opleiding horen 2 boeken van Modevakschool Nationaal.

Coupeuse (diploma-opleiding)

Aprentie betekent vooropleiding, dus hierna kun je verder met de coupeuse-opleiding. Daarin wordt het tekenniveau nog verder verhoogd. De mantels en herenkleding worden verder uitgediept en toegelicht. Ook komen er weer verschillende kragen en mouwen aan bod en natuurlijk de verwerking van verschillende coupes. We maken gebruik van de boeken die je hebt gekocht voor de apperentie-opleiding.

Ook deze lessen zijn 1 x per maand een hele dag, van 9.30 uur tot 15.30 uur.

Haute Couture (diploma-opleiding)

Nu je al zover bent gekomen is het bijna zonde om te stoppen. Daarom kun je verder met de haute-couturecursus. Hier leer je exclusieve modellen tekenen en uitwerken met bijvoorbeeld draperieën, speciale coupeverwerking en aparte mouwen. Als je examen doet dan maak je bruids- of avondkleding op schaal.

Voor deze opleiding werken we met het haute-coutureboek van Modevakschool Nationaal.

Lerarenopleiding

Wil jij je nog verder ontwikkelen en de opleiding voor leraar/lerares volgen? Ook daarmee helpen we je graag verder. Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden. Bellen kan ook: 06-10838611

Bij al onze opleidingen werken we toe naar het landelijke examen van Modevakschool Nationaal. Wil jij liever geen examen doen maar verder wel hetzelfde leren? Kijk dan snel op onze pagina workshop en cursus. Daar vind je vast wel iets van jouw gading.

Zoals gezegd duren de lessen een hele dag, van 9.30 tot 15.30. De lessen zijn in mijn atelier in Markelo.

Tijdens de lesdagen serveren we een koekje en schenken we fairtrade koffie en thee. Je lunch neem je zelf mee.

Waarom je eigen lunch? Ik vind duurzaamheid erg belangrijk. Daarom schenk ik Fairtrade koffie en thee en ben ik ook steeds op zoek naar “groene” leveranciers. Als jij je eigen lunch meeneemt, weet je zeker dat je genoeg hebt en dat het je zal smaken. En ik hoef geen overbodig eten weg te gooien.

Om het voor iedereen eerlijk te houden, zijn ook de stof en de fournituren niet bij de prijs inbegrepen. Die neem je ook zelf mee.

Ben je iets vergeten? De winkel is tijdens de les gewoon open voor leerlingen. De meeste benodigdheden kan je dus ter plekke kopen.